Bestuur

Saskia Brouwer

Voorzitter
Rond 1980 maakte Saskia kennis met het festivalwezen op het Nieuwbouwfestival in de tent van Theatergroep 8 Oktober. Meedoen met cabareteske sketches vond ze fantastisch! Cabaretspelen bleef een hobby, net als dansen en zingen. Saskia werkte in de Ouderenzorg als Humanistisch Raadsvrouw, maar is inmiddels met pensioen. “Het is tijd voor Dynamiek Fantastiek en het festivalavontuur Showman’s Fair!”

Ruben de Ruiter

Secretaris
Ruben heeft een eigen praktijk in mental coaching en bedrijfsmaatschappelijk werk. Daarnaast speelt hij als percussionist met bekende en onbekende artiesten, bands en orkesten op festivals, podia en studio’s in binnen- en buitenland.

“Alkmaar heeft een spannend, inspirerend en cultureel festival nodig, dat bezoekers aanzet om buiten de gebaande paden te kijken.”

 

Said Salhi

Penningmeester
Said is vanaf 2002 oprichter en algemeen directeur van Stichting Marmoucha in Amsterdam. Marmoucha is pionier in het initiëren, ontwikkelen, produceren en promoten van muziek en muziektheater waarbij kunst en cultuur uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten centraal staan. Said heeft een aantal jaren gewerkt als assistent en afdelingshoofd van de wereldmuziekschool van Artiance en leverde jarenlang zijn bijdrage aan het Wereldmuziekfestival in Cultuurpark De Hout.

Het hooggeëerd Comité van Aanbeveling

Marie van Rossen

Marie is levensgenieter, maar vooral bekend als voormalig burgemeester van Alkmaar.

“Showman’s Fair Alkmaar =  Goud van de Hout = net zo wervelend als AZ (‘Goud van de Hout’ is de naam van de club van oud-AZ-spelers)

Gerda van Dijk

Gerda is kinderrechter. Tijdens haar studie werkte zij in Theater Kikker in Utrecht. Daar ontstond een levenslange liefde voor theater.

“Showman’s Fair Alkmaar is een geweldige aanwinst voor de stad. Laagdrempelig, gevarieerd theater op een schitterende locatie.”

 

Sherwin Kirindongo

Sherwin is percussionist (Ruth Jacott, Giovanca, The Lion King international tour), vakjurylid Victoriefonds Cultuurprijs, trainer Musicians Without Borders en medewerker Art. 1 NHN – Bureau discriminatiezaken.

“Mensen verbinden staat hoog in mijn vaandel.”

Sophie van der Horst

Sophie is eigenaar van biologisch restaurant SOEPP en B&B èn zelfbenoemd ambassadeur van Alkmaar.

“Ik ben trots dat zoiets moois als Showman’s Fair weer in Alkmaar wordt georganiseerd.”

Robert Jan Wille

Robert Jan is de Nachtburgemeester van Alkmaar, Dance programmeur bij Podium Victorie Alkmaar, DJ en eigenaar van organisatie bureau 3Gram. Sinds kort organiseert hij zijn eigen De Weide Festival.