Showman’s Fair is een festival voor artiesten en nieuwsgierige mensen

— Terts Brinkhoff, oprichter van de Parade

Over Showman’s Fair

Everybody is a Showman…
Showman’s Fair is van oorsprong een rondreizend theaterfestival met grote circustenten en podia waar artiesten, samen met het publiek, naar hartenlust kunnen experimenteren. Niets is af, alles kan en voorstellingen ontstaan soms ter plekke. Een festival voor groot en klein.

Overal, ook in Alkmaar, ontstaat een bruisende sfeer in een magische omgeving. Laagdrempelig als een circus, met bijzondere podiumkunsten in alle vormen en maten.

Showman’s Fair Alkmaar

In Alkmaar biedt Showman’s Fair een podium aan opkomende artiesten, nieuw talent en lokale helden. Veel optredens zijn voorproefjes van het komende culturele seizoen in de diverse culturele instellingen en culturele initiatieven die Alkmaar rijk is.

Hoe het begon

Terts Brinkhoff richtte in 1984 Firma Traktor op. Firma Traktor stond aan de wieg van de ‘Boulevard of Broken Dreams’, het eerste reizende theaterfestival in tenten. Nog steeds ontwikkelt Firma Traktor festivals en evenementen, waaronder Showman’s Fair.

Na negen jaar is Showman’s Fair uitgegroeid tot wat het nu is: een schitterend rondreizend theaterfestival voor jong en oud met talloze optredens in bijzondere theatertenten.

Showman’s Fair is eerder neergestreken in Weesp, Utrecht, Perth (Australië) en Alkmaar.

Showmansfair.nl