U vraagt, wij antwoorden!

Vragen & antwoorden

Coronamaatregelen

Jazeker! Showman’s Fair Alkmaar voldoet aan alle maatregelen van het RIVM. Het festival is opgedeeld in verschillende tijdsblokken (Festivalpakketten) en gedurende het festival wordt 1,5 meter afstand bewaard. Tijdens de voorstellingen zijn voldoende zitplaatsen. Showman’s Fair Alkmaar is een meerdaags festival zonder overnachting. Hierdoor kan Showman’s Fair Alkmaar gewoon doorgaan dit jaar! We hebben er heel veel zin in en kijken uit naar je komst!

De organisatie van Showman’s Fair Alkmaar volgt de richtlijnen van het RIVM. Houd je aan het volgende:

 • Hebben jij of je huisgenoten klachten? Blijf thuis!
 • Schud geen handen en vermijd fysiek contact.
 • Hoest of nies in je elleboog.
 • Ontsmet regelmatig je handen.
 • Houd 1,5 meter afstand en volg de looplijnen.
 • Laat stoelen, banken en krukken staan, in verband met de opstelling op 1,5 meter afstand.
 • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
Op dit moment is het niet nodig om een vaccinatie- of testbewijs te laten zien. Het festival is net als afgelopen jaar een 1,5 meter event met zitplaatsen. Dat maakt het festival coronaproof!
Natuurlijk verandert er nog weleens wat omtrent de coronamaatregelen. Daarom: houd altijd onze website, Facebook en Instagram sociale media in de gaten voor actuele informatie.

Programma

Net als in 2020 bestaat Showman’s Fair Alkmaar uit verschillende Festivalpakketten. De pakketten zijn er in alle soorten en maten: Showman’s Lunch, Showman’s Familiemiddag, Showman’s Diner en Showman’s Late Night. Elk pakket heeft per festivaldag een andere invulling.

Kijk rustig rond in het programma welke artiesten er per Festivalpakket optreden. De pakketten bestaan uit verrassende optredens van talentvolle artiesten in prachtige theatertenten. Bij elk Festivalpakket geniet je samen aan lange, overdekte tafels van eten, drinken, of een uitgebreid menu (verschillend per Festivalpakket). Alles is inclusief! Laat je meevoeren op een verrassend festivalavontuur.

Kies jouw ideale pakket en koop een kaartje! Je kunt natuurlijk ook voor meerdere pakketten kaarten kopen als je liever langer op het festivalterrein blijft en meer optredens wil zien. Of als je niet kunt kiezen.

Op dit moment is dat nog niet mogelijk in verband met de coronamaatregelen. Het kan zijn dat er in een later stadium meer versoepelingen mogelijk zijn. Houd daarom onze website en sociale media in de gaten voor het laatste nieuws en actuele informatie.

Bekijk de verschillende Festivalpakketten en koop van tevoren een kaartje om zeker te zijn van toegang tot het festival!

Op dit moment niet*. Er zijn een aantal consumpties inbegrepen in het Festivalpakket. Dat scheelt lange rijen! Eigenlijk kun je dus lekker achterover leunen. Het menu komt vanzelf naar je toe.

*Het kan zijn dat er in een later stadium meer versoepelingen mogelijk zijn. Houd de website en onze sociale mediakanalen in de gaten voor het laatste nieuws en actuele informatie.

Ja, bij Showman’s Lunch (verzorgd door STOER) en bij Showman’s Diner (verzorgd door De Nieuwe Garde) is vegetarisch en veganistisch eten mogelijk. Dit kun je aangeven bij de ingang. Heb je een allergie? Geef het ook dan bij de ingang door.

Kaartverkoop

1: Kijk in het programma welk Festivalpakket jou het leukste lijkt (klik op het pakket om te zien welke artiesten er optreden).
2: Klik op de knop ‘Kaarten bestellen’ of ga naar deze pagina om kaarten te kopen voor het Festivalpakket (of pakketten) waar je heen wil.
3: Je komt terecht in het ticketsysteem van Podium Victorie. Log in of registreer.
4: Selecteer het aantal kaarten dat je wil kopen voor het Festivalpakket en klik op ‘bevestig’.
5: Selecteer je betaalmethode en betaal je kaart(en).
6: Je kaart(en) voor Showman’s Fair zijn binnen! Deze worden naar je gemaild.

De Festivalpakketten zijn als volgt:

 1. Showman’s Lunch | 12:00 – 14:00 | € 35,00 | 3 optredens + lunch + consumpties
 2. Showman’s Familiemiddag | 15:00 – 17:00 | € 15,00 | 3 optredens + diverse activiteiten + limonade en consumpties
 3. Showman’s Diner | 18:00 – 21:00 | € 50,00 | 3 optredens + 3 gangen & consumpties
 4. Showman’s Late Night | 22:00 – 00:00 | € 30,00 | 3 optredens + consumpties

Alles is inclusief!

Kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen. Iedereen vanaf 4 jaar heeft een kaartje nodig. TIP: Showman’s Familiemiddag is leuk voor jong en oud!

Nee, helaas. Deze kortingspassen gelden niet voor Showman’s Fair Alkmaar.

Locatie

Het terrein is rolstoeltoegankelijk. Indien je als rolstoelgebruiker het festival bezoekt, kun je het beste een mail sturen naar info@showmansfairalkmaar.nl. Zo weten we dat je komt en kunnen we hier extra rekening mee houden. Er is een speciaal toilet aanwezig.

Showman’s Fair Alkmaar is in de Alkmaarderhout. Klik hier om de locatie in Google Maps te openen.

Openbaar Vervoer: Vanaf NS Station Alkmaar kunt u bus 2 (richting Overdie) of bus 167 richting Castricum nemen en uitstappen bij halte ‘Vierstaten’. Voor tijden en alternatieven check 9292.nl

Hoofdingang: Wilhelminalaan.

Zeker! Zelfs bij de toiletten voel je de sfeer van Showman’s Fair. We houden het altijd netjes en schoon, hier betaal je een kleine vergoeding voor.

Film & fotografie

Ja, vanuit Showman’s Fair Alkmaar worden foto’s en video’s gemaakt. Na afloop plaatsen we een selectie beeldmateriaal op Facebook en Instagram!

Daarnaast is er ook pers aanwezig die verslag doen van het festival.

Dit kun je aangeven:

 • Van tevoren, door te mailen naar info@showmansfairalkmaar.nl 
 • Bij de ingang
 • Ter plekke, door de desbetreffende fotograaf/filmer aan te spreken

Kinderen worden niet herkenbaar in beeld gebracht.

Over Showman’s Fair Alkmaar

Showman’s Fair Alkmaar bericht regelmatig nieuws! Je kunt Showman’s Fair Alkmaar vinden op:

Super dat je ons wilt komen helpen! Op Showman’s Fair Alkmaar zijn diverse mogelijkheden. Het kan zijn dat verschillende functies al vol zijn. Stuur een mailtje naar info@showmansfairalkmaar.nl en wij geven je zo spoedig mogelijk meer informatie.